Саудитските власти потвърдиха ареста на 11 принца, които са протестирали срещу

...
 Саудитските власти потвърдиха ареста на 11 принца, които са протестирали срещу
Коментари Харесай

Саудитските власти потвърдиха ареста на 11 принца

 Саудитските управляващи потвърдиха ареста на 11 принца , които са протестирали против ограниченията за икономии, намаляващи получаваните от тях облаги. Рияд се пробва да покаже, че промените в изпитващото стопански компликации кралство засягат всички публични прослойки, предава Франс прес.
" Никой не е над закона ", разяснява основният прокурор на Саудитска Арабия Сауд ал Моджеб. Той посочи, че принцовете чакат процеса си в пандиза с висока сигурност Ал Хайер, който се намира на юг от Рияд, оповестява Българска телеграфна агенция.

Свързаният с държавното управление уебсайт Сабк разгласи, че единайсетимата са били задържани в четвъртък, откакто се събрали пред замък в Рияд в символ на митинг против решението на държавното управление да спре да заплаща сметките за вода и електричество на членовете на кралското семейство.

Освен това те желали обезщетение за смъртната присъда на един от братовчедите си, приет за отговорен в ликвидиране и екзекутиран през 2016 година, прибавя прокурорът в официално съобщение, оповестено от Министерството на информацията.

" Въпреки че бяха осведомени, че настояванията им не са законни, 11-те принца отхвърлиха да изоставен и смущаваха публичния ред ", показва се в известието. " След ареста им бяха предявени обвинявания, свързани с действията им ", споделя се още в официалното съобщение.

При интервенция за битка с корупцията през ноември, подтикнати от авторитетния престолонаследник принц Мохамед бин Салман, саудитските управляващи към този момент арестуваха над 200 известни персони, в това число принцове, министри и някогашни министри, напомня Агенция Франс Прес.

През последните години Саудитска Арабия одобри редица ограничения за икономии, откакто рухването на цените на петрола засегна съществено стопанската система й. За последните четири години кралството натрупа недостиг от 258 милиарда $. Бюджетът за тази година планува недостиг от още 52 милиарда $.  
По публикацията работи: Миглена Иванова
Виж всички публикации от Миглена Иванова-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР